Over mij

Onderzoeken wie ik ben, loopt als een rode draad door mijn leven.

Ik ben Bianca Blom: opsteller en coach. Van jongs af aan heb ik het verlangen om het leven en mezelf te begrijpen. In mijn jeugd stonden onrust, de scheiding van mijn ouders en nieuwe samengestelde gezinnen centraal. Ik leerde mezelf hoe ik mij kon aanpassen om erbij te horen en om confrontaties te vermijden. Daarnaast ontwikkelde ik als kind een vermogen tot zelfredzaamheid. Ik verlangde naar erkenning, liefde en begrip voor hoe mijn leven zich ontvouwde. Van jongs af aan had ik een diep vertrouwen dat het leven en het menszijn oneindig veel meer moest zijn dan ik op dat moment ervaarde.

Begin twintig was ik toen mijn lichaam een duidelijk signaal gaf dat ik niet authentiek leefde. Ik kon zo niet verder. Na vele innerlijke reizen en haptotherapie ging in 2005 het roer om: letterlijk de wereld ontdekken door te verhuizen naar Zimbabwe. De sprong in het diepe, angsten overwinnen en nieuwe horizonnen verkennen waren de ingrediënten voor verdere transformatie. Ik ontdekte in die periode hoe ik eenvoudig dicht bij mezelf kon zijn.

Inmiddels ben ik ruimschoots opgeleid als opsteller en coach. Ik houd ervan mensen te vergezellen van innerlijk conflict naar verbinding. Van inzicht naar transformatie. En ik blijf zelf toegewijd aan mijn eigen pad van vrijheid. De heilzame antwoorden die ik ontdek, integreer ik weer in mijn werkwijze en aanbod.

Naast mijn werk als opsteller en coach, was ik jarenlang trainer voor de opleiding Jongerencoach en Levenscoach van Sonnevelt Opleidingen. Medio 2023 ben ik gaan samenwerken onder de vlag van maatschap De Verderkijkers; begeleiding voor diepzielduikers. Daarnaast ben ik initiatiefnemer van het Systemisch Gilde; een community voor mensen die systemisch werken in het onderwijs en jeugd en gezin. Voor jongeren heb ik een doe-boek geschreven Hoe leef ik mijn wens?. Doel is om jongeren zelf te laten ontdekken wie ze zijn en vanuit innerlijke kracht te leven.

Scholing

2009 Coach opleiding – Academie voor counseling en coaching Amsterdam
2011 Jaaropleiding systemische opstellingen – Evelien Hogeweg WEL opstellingen Amersfoort
2013 Leerwerkgroep systemisch werken – Inge Knoope
2015 Embodiment of soul training – Shelley Lemaire Incoming Souls internationaal
2016 Jongerencoach – Sonnevelt opleidingen
2017 Individuele opvoedopstellingen – Marianne Langemeier SION
2018 Jaaropleiding tot energetisch begeleider - Marcel Meijer Vrije Kern energie
2020 PSBK psycho sociale basiskennis - Con Amore
2023 Train de trainer - Elmer Hendrix IVSW
2023 IOPT Identiteits georiënteerde psycho trauma therapie - Ien van der Pol, Fanny Kok en Sylvia Monten WEL opstellingen Amersfoort

Toekomstmuziek is de opleiding tot Gestalttherapeut

Ze stuurt niet, ze biedt ruimte.
Oud-student Jongerencoach
Ze legt de nadruk op authenticiteit in plaats van trucjes.
Deelnemer
Met haar bijzondere wijsheid, kunde en ervaring wist Bianca direct bij de eerste lesdag een veilige sfeer te creëren die mij enorm raakte. Ik vind haar als trainer heel helder, open, intuïtief en authentiek met een levenslust die enorm inspireert.
Jolanda Ruissen
Ze heeft een scherp oog voor zowel de groep als voor individuele processen en persoonlijke groei. Bianca heeft de gave om je jouw eigen pad te laten lopen en op de juiste momenten achter, naast of voor je te staan. Vol vertrouwen, wetend dat alles wat je nodig hebt al in jezelf aanwezig is.
Albertien Oppenheimer
Bianca heeft me onwijs in puurheid gelaten en ik voel me daardoor gesterkt in mijn zijn. Een gave die zij als gegoten jasje aan heeft.
Tessa, oud-student
Bianca is een verschrikkelijk goede docent. Zij is niet perfect, wel echt en open, en zo zijn wij aan het leren.
Roland Brakel
Wat was jij een bonus op het cadeau dat ik mezelf had gegeven.
Peggy
Bianca is niet makkelijk te beschrijven, omdat ze zoveel bezit. De verbinding met zichzelf , maakt haar zo krachtig in het verbinden met de ander.
Lesley Zeinstra, oud-student en collega
Er stond geen ‘lerares’ voor ons die een programma uitdraait. Nee, er stond iemand die het vak ademt en leeft en durfde te zijn met dat wat zich aandiende in de groep.
Oud-student
Ze straalt veel rust uit en weet een veilige sfeer te creëren in de groep.
Samantha, oud-student

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.