Over mij

Jongeren lopen als een rode draad door mijn leven. Op jonge leeftijd koos ik voor het vak van docent dat de deur naar jongerenwerk voor me opende.

Zeven jaar heb ik lesgegeven in het VMBO. Ik ontdekte als docent en mentor dat de leerling zien en erkennen vereisten zijn om ze bij te staan in hun ontwikkeling. Mijn werk- en levenservaringen vormen de essentie voor mijn rol als trainer, coach en opsteller.

Mijn drijfveer is jongeren laten opbloeien in ontwikkeling. Wat heeft een jong mens nodig om optimaal te groeien? Die vraag houdt me bezig. De studies Mensgericht coaching en counseling, Systemische opstellingen en de cursus Individuele opvoedopstellingen hebben me veel kennis verschaft. Maar als autodidact heb ik vooral inzicht opgedaan door mijn hart te volgen. Zo heb ik het boek ‘Hoe leef ik mijn wens?’ geschreven voor jongeren om hun innerlijke drijfveren te prikkelen. Ook heb ik lesmateriaal ontwikkeld voor scholen met als thema persoonlijke groei met leerlingen. Naast het werk als ondernemer verzorg ik sinds 2016 de opleiding Jongerencoach via Sonnevelt Opleidingen.

Verder ben ik groot fan van ontmoetingen, hou van wijsheid die me plots omarmt en laad op in de natuur. Ik heb de natuurlijke drive om het leven volledig te ervaren en te doorgronden. Al van kinds af aan weet ik dat niets is wat het lijkt, dat het leven oneindig veel meer is dan we kunnen zien en dat alles zich in het hier en nu afspeelt. Ik heb op jonge leeftijd besloten het onderste uit de kan te halen en dat enthousiasme geef ik graag door.

Ze stuurt niet, ze biedt ruimte.
Oud-student Jongerencoach
Er stond geen ‘lerares’ voor ons die een programma uitdraait. Nee, er stond iemand die het vak ademt en leeft en durfde te zijn met dat wat zich aandiende in de groep.
Oud-student
Ze heeft een scherp oog voor zowel de groep als voor individuele processen en persoonlijke groei. Bianca heeft de gave om je jouw eigen pad te laten lopen en op de juiste momenten achter, naast of voor je te staan. Vol vertrouwen, wetend dat alles wat je nodig hebt al in jezelf aanwezig is.
Albertien Oppenheimer
Ze legt de nadruk op authenticiteit in plaats van trucjes.
Deelnemer
Ze straalt veel rust uit en weet een veilige sfeer te creëren in de groep.
Samantha, oud-student
Wat was jij een bonus op het cadeau dat ik mezelf had gegeven.
Peggy
Bianca is niet makkelijk te beschrijven, omdat ze zoveel bezit. De verbinding met zichzelf , maakt haar zo krachtig in het verbinden met de ander.
Lesley Zeinstra, oud-student en collega
Bianca heeft me onwijs in puurheid gelaten en ik voel me daardoor gesterkt in mijn zijn. Een gave die zij als gegoten jasje aan heeft.
Tessa, oud-student
Met haar bijzondere wijsheid, kunde en ervaring wist Bianca direct bij de eerste lesdag een veilige sfeer te creëren die mij enorm raakte. Ik vind haar als trainer heel helder, open, intuïtief en authentiek met een levenslust die enorm inspireert.
Jolanda Ruissen
Bianca is een verschrikkelijk goede docent. Zij is niet perfect, wel echt en open, en zo zijn wij aan het leren.
Roland Brakel

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.