Aanbod

Je wilt meer bereiken met je begeleiding en je verbinding met jongeren optimaliseren.

Misschien is het je wens om je klas, leerling of eigen kind beter te begrijpen en ruimte te geven voor ontplooiing en ontdekking. Of wil je de op jongeren gerichte diensten van je organisatie uitbreiden met een innovatieve begeleidingsvorm, waardoor ook de synergie binnen het team versterkt. Wat je uitgangspositie ook is, goed samenwerken en communiceren met jongeren is je wens. Op deze pagina vind je hoe ik daarbij kan begeleiden.

Trainingen op maat

Voor gemeentes, scholen en bedrijven

Voor gemeentes, scholen en bedrijven verzorg ik trainingen op maat. Dit zijn trajecten waarbij de nadruk ligt op praktische handvatten voor het beter begrijpen van jongeren en de vertaling daarvan naar de praktijk. Ook staat het versterken van het potentieel van de organisatie en werknemers centraal.

Coaching

Voor docenten, ouders, jongerencoaches en leidinggevenden

Voor docenten, ouders, jongerencoaches en leidinggevenden bied ik coachingstrajecten in een groep of individueel aan, waarin jouw hulpvraag centraal staat. Ik houd je een spiegel voor en ga met je in gesprek over je krachten en blinde vlekken, zodat er ruimte ontstaat voor ontwikkeling.

Opstellingen

Met docenten, ouders, jongerencoaches en organisaties ga ik met opstellingen aan de slag. Met een opstelling word je je bewust van onbewuste dwarsliggers, waardoor je tot de essentie van het vraagstuk komt.

Opstellingen zijn onderdeel van de methodiek Systemisch werken. De vraaginbrenger brengt een casus in en krijgt door middel van de opstelling inzicht in de oorzaak van patronen, blinde vlekken en dynamiek binnen een familie, klas of een organisatie. Een opstelling is een letterlijke weergave van de vraag, waarbij gebruikt gemaakt wordt van een groep deelnemers, representanten genaamd. De vraaginbrenger geeft in het kort de huidige situatie weer en kiest deelnemers die zijn of haar familieleden of collega’s representeren.

Een andere variant van systemisch werken waar ik mee werk is individuele (opvoed)opstellingen. Hierbij werk ik niet met een groep deelnemers, maar alleen met de vraaginbrenger en grondtegels.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.